Hjertesalat

170

Sæson
Juni til september, men importeres hele året.

Smag
Hjertesalat er sprød og saftig med en frisk og neutral smag. Bladene er tykkere i konsistensen og let krøllede.

Prøv fx Varm salat a la cæsar

Anvendelse
Her er en salat, der gerne vil lege med fede, cremede dressinger med knald på krydderierne, den sprøde salat kan nemlig godt være lidt kedelig i sig selv. Hjertesalaten er en mindre udgave af romainesalaten og kan anvendes på samme vis. Gør som kokken Kille Enna og giv den liv med en peanut-banan-vinaigrette. Blend 100 g banan med 50 g saltede peanuts, 2 spsk god balsamicoeddike, lidt finthakket rød chili, lime samt salt og peber. Hæld dressingen over salaten, bland godt og server.

Prøv fx Pighvar med spidskål og hjertesalat

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.