Hjemmelavet Snickers

462
Snickers, kommer fra Mars Inc. Den blev opfundet før Mars-baren og fik navnet efter familien Mars´ hest, og det er en gammel traver helt tilbage fra 1930. Den er dog stadig elsket over hele verden og omsætter for to mia. årligt på verdensplan. Tidligere kunne du købe Snickers i kingsize, men den blev trukket tilbage i 2004 på opfordring af Food and Drink Federation – den amerikanske sundhedsstyrelse. Det kom man da så bare uden om ved at lancere en dobbeltpakke med to chokoladebarer. Med Chocolatier Rasmus Olsen fra Ro Chokolades Snickers kan du dog helt selv bestemme størrelsen på din chokoladebar, der er lavet med en hvid chokolade-fudge, peanuts, karamelsauce og masser af mørk chokolade. Foto Peter Kam / Kam.

”Snup en Snickers”, lyder det danske slogan for chokolade-baren med peanuts, og det er der en rigtig god grund til at gøre. For tiden er det trendy at blande det salte med det søde, og på den måde kan man sige, at Snickers er langt forud for sin tid. De salte peanuts spiller nemlig perfekt med den søde karamel og chokolade og er blevet en populær evergreen inden for chokoladebarer.

Prøv også Hjemmelavet Yankee-bar

Opskrift til 4. pers.

Grundmasse:
50 g smør
2,5 dl sukker
½ dl kondenseret mælk
2½ dl Marshmallow Fluff*
½ dl jordnøddesmør

Karamel:
400 g bløde flødekarameller
½ dl fløde

Ved servering:
½ dl saltede peanuts, hakkede
100 g mørk chokolade, hakket

Grundmasse: Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt sukker, når smørret er smeltet, og herefter kondenseret mælk. Kog det i ca. 5 minutter, til alt sukkeret er smeltet. Tilsæt Fluff og jordnøddesmør, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form, og stil på køl i ca. 3 timer. Gerne til næste dag.
Karamel: Smelt karamellerne sammen med fløde ved svag varme, og hold massen lun indtil servering.
Ved servering: Skær grundmassen i mindre stykker, og anret dem. Hæld den lune karamel over, og drys med saltede peanuts og chokolade.

* Kan købes i velassorterede supermarkeder