Hjemmelavet Twix

217
Twix er i øvrigt et ordspil på det engelske twigs, der betyder grene eller kviste. I Rasmus Olsen fra Ro Chokolades version bliver Twix serveret som en elegant dessert med engelsk short bread - du kan bruge en hvilken som helt kiks - dryppet med karamelsauce og mørk chokolade. Og selv om det ser elegant ud, smager den stadig som den klassiske chokoladebar. Foto af Peter Kam.

Twix blev første gang produceret i 1967 i England af de biscuit-glade briter, som betrak en kiks med karamel og chokolade. Chokoladebaren, der typisk kommer i pakker med to styks, blev markedsført under navnet Raider. Først i 1991 blev den globalt omdøbt til Twix, og først i 2000 tog vi i Danmark navnet til os.

Prøv også Chokoladebar med saltkaramel

Opskrift til 4. pers.

Short bread cookies:
125 g blødt smør
55 g flormelis
180 g hvedemel

Karamelsauce (dulce de leche):
1 dåse kondenseret mælk

Ved servering:
1 plade mælkechokolade

Short bread cookies: Tænd for ovnen på 190 grader. Rør smør og flormelis sammen, og ælt derefter melet i, og saml massen til en sammenhængende dej. Dejen er nemmest at arbejde med, når den er kold, så sæt den i køleskab en lille times tid. Rul dejen ud i 1 cm tykkelse, og bag den i 15-20 minutter, til den er gylden. Lad den køle ned.
Karamelsauce (dulce de leche):
Kog dåsen med kondenseret mælk lukket for svag varme i en gryde med vand i små 4 timer. Lad den køle ned, før du åbner dåsen.
Ved servering:
Bræk short bread ud i mindre stykker, pynt med karamellen, og træk en kniv langs mælkechokoladen, og pynt med chokoladestrimler.