I England hed den Dime, og i Malaysia blev den stavet med en stilet apostrof, D´ime. I dag er der dog ensretning, og over hele verden hedder den blot Daim og er nærmest blevet et begreb i sig selv. Den optræder i et væld af varianter, fra is til chokoladekugler, og der er både blevet eksperimenteret med hvid chokolade-daim, blåbær-daim, appelsin-daim og sågar en cola-daim. Det er den røgede, let brændte karamel, der giver Daim sin unikke smag, og den har chocolatieren Rasmus Olsen fra Ro Chokolade overført til hjemmelavede karamelflager stukket i en lys og blød chokolademousse. En flot Daim-dessert, som alle kan lide, og så er den nem at lave. Foto af Peter Kam.

Hjemmelavet flydende Daim

331

En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade. Daim er opfundet af det svenske Marabou i starten af 1950´erne under navnet Dajm.

Prøv også Hjemmelavet Bounty-bar

Opskrift til 4. pers.

Mandelkaramel:
1 dl sirup
50 g smør
2 dl sukker
½ dl mandler, smuttede og finthakkede

Mælkechokolademousse:
100 g mælkechokolade
3 æg, delt i blommer og hvider
1 knsp salt

Mandelkaramel: Kog alle ingredienserne (undtagen mandlerne) op til 150 grader. Tilsæt mandlerne, og hæld karamellen ud på bagepapir. Lad det størkne helt, og hak det så i små stykker.
Mælkechokolademousse: Smelt chokoladen, pisk æggeblommerne i en skål, og pisk æggehviderne helt stive i en anden skål. Bland den smeltede chokolade godt med æggeblommerne, og tilsæt salt. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i, hæld på 4 glas, og sæt på køl i minimum 4 timer før servering. Drys moussen med den hakkede karamel inden servering.

Prøv også Hjemmelavet Yankee-bar