Hjemmelavet chokoladebar med knas

185
Knækbrød med chokolade på begge sider og med masser af dejligt knas på toppen. En supergod snack. Opskrift af Mikkel Ais og foto Kam.

Knækbrødet har været en fast del af den svenske husholdning siden 500-tallet og er kun blevet mere populært med tiden. Her får du en supernem dessert, der er praktisk fx at snuppe med på picnic. Her er knækbrødet betrukket med en god mørk chokolade og har fået et ekstra drys af kokos og hakkede pistacienødder, men meget – fra frugt til lakrids – fungerer også rigtig fint på den sprøde chokoladebar.

Opskrift til 4 stk. 

250 g god mørk chokolade
4 skiver knækbrød
2 spsk pistacienødder, hakkede
2 spsk tørret kokos

Smelt chokoladen i et vandbad, og dæk den ene side af knækbrødene. Sæt dem på køl, og lad chokoladen stivne. Tag knækbrødene ud, dæk den anden side med chokolade, og drys med nødder, kokos eller anden topping. Lad igen chokoladen sætte sig på køl.

Prøv også Småkager med hindbær, olivenolie og timian