Kombinationen af sprødbagt linsedej og letsyrlig hindbærmarmelade er uforlignelig. Her i La Glaces dejlige version. Opskrift af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, og foto af Line Falck.

Hindbærsnitter fra La Glace

3417

La Glaces version af en hindbærsnitte, der består af en mørdejsbund, hindbærmarmelade i midten og fine streger af markron på toppen. Snitterne pyntes med hasselnøddeflager og holder sig fint et par dage.

Linsedej:
250 g smør
100 g flormelis
1 vanillestang, kornene fra
1 æggeblomme
350 g mel

Hindbærsyltetøj:
500 g hindbær
Lidt citronsaft
½ vanillestang, stang og korn fra
300 g sukker
5 g pektin*

Makronmasse:
100 g grov marcipan
200 g sukker
1-2 æggehvider

Drys:
Hasselnødder,
finthakkede

Linsedej: Arbejd smørret blødt med hånden, og tilsæt flormelis, vanillekorn og æggeblomme. Tilsæt melet, og ælt dejen hurtigt sammen til en ensartet linsedej. Afkøl dejen, til den kan rulles, mindst ½ time på køl.
Hindbærsyltetøj: Kom hindbær, citronsaft og vanillestang i en gryde, og lad det koge op, til det simrer. Bland 1 tsk sukker med pektin, og rør det i hindbærmassen sammen med resten af sukkeret under omrøring. Lad syltetøjet småsimre i 12-15 min. Tag gryden af varmen, og rør vanillekorn i. Fisk vanillestangen op, og køl syltetøjet af. Fyld syltetøjet på en sprøjtepose med smal tylle.
Makronmasse: Bland marcipan og sukker sammen. Rør æggehviderne i til en ensartet masse, og fyld den i en sprøjtepose med smal tylle.
Rul linsedejen ud til en passende tykkelse, ca. ½-1 cm. Prik den med en gaffel. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og skær den ud i et firkantet stykke. Bag den ved 180 grader i ca. 12 min., så dejen stadig er lys. Sprøjt makronmassen ud i skrå baner på hele linsestykket, og sprøjt syltetøjet i revnerne mellem makronstriberne. Drys med finthakkede hasselnødder, og sæt kagen tilbage i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min., til makronen er lysebrun og færdigbagt. Skær den efterfølgende ud i passende stykker.

* Pektin er et naturligt geleringsmiddel, som mange frugter indeholder. Det kan købes fx på specialkoebmanden.dk. Brug evt. syltesukker fra Dansukker i stedet, da det også indeholder pektin.