Himmelsk porchetta med krydderurter og sprøde svær

220
Knasende sprød gris med krydret fyld. Foto Stine Christiansen.

Når alle skal være glade, skal man servere porchetta. Det økologiske svineslag er rullet sammen med friske krydderurter og citronsaft og stegt fire timers tid i ovnen. Når stegen tages ud, dufter hele køkkenet af sprøde svær og krydderurter. Pga. den lange stegetid er kødet super mørt, men ikke tørt, fordi udskæringen er ganske fed. Det smager ganske simpelt himmelsk.

Prøv også Porchetta med basilikum, hvidløg og citronskal

Opskrift til 8-10 pers.

6 kg svinebryst med svær og uden ben
120 g havsalt
150 g persille, finthakket
10 g rosmarin, finthakket
2 økocitroner, skallen fra, revet
50 g hvidløg, pillet og finthakket
5 g friskkværnet peber

Forvarm ovnen til 140 grader. Bland persille, rosmarin, citronskal, hvidløg og peber i en skål. Salt svinebrystet godt på begge sider, og sørg for at massere saltet godt ind i kødet. Placer svinebrystet med skindsiden nedad, og fordel urteblandingen jævnt på kødsiden. Rul stegen stramt til en cylinderform uden lufthuller. Bind brystet stramt op med kødsnor. Læg porchettaen på en rist med en bradepande under, og steg den i ovnen ved 140 grader til kernetemperaturen er 65 grader (ca. 3-4 timer). Tag stegen ud af ovnen, og skru op til 250 grader. Sæt stegen tilbage i ovnen, til sværen er godt sprød. Lad den hvile i 30 min. ved stuetemperatur.
Ved servering: Skær porchettaen i 3-4 centimeter tykke skiver, og smag til med havsalt. Porchettaen er perfekt sammen med den cremede polenta på valle eller med ovnstegte kartofler.