Hasselnøddekage med whisky- og karamelglasur

633
Denne kage har den mest berusende let brændte duft af hasselnødder, som er i perfekt samspil med det brunede smør. A match made in heaven! Whiskyen giver den et mere ”voksent” præg, men den kan dog udelades, hvis man ikke bryder sig om det. Opskrift Cecilie Sofie Svensson og foto Stine Christiansen / Skovdalnordic.com

En rigtig voksenkage, der blander den dybe, aromatiske hasselnøddesmag med et kick fra whisky og karamel i glasuren.

Opskrift på 1 kage/ca. 10 store stykker

Hasselnøddekage:
150 g hasselnødder
200 g smør
4 æg
200 g lyst muscovadosukker
100 g mel
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt

Glasur:
Ca. 125 g flormelis
2 spsk færdigkøbt karamel fx fra Urtekram eller Konnerup & Co.
2 spsk whisky
Ca. 3 spsk kogende vand

Hasselnøddekage: Rist nødderne på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i ca. 15 min. De skal være mørkt gyldne under skallen, som er mørk og krakeleret. Lad nødderne køle, og gnid det værste af skallen af. Blend nødderne til fint mel i en blender. Smelt smør i en kasserolle, til det begynder at lugte let nøddeagtigt og er gyldenbrunt i farven. Sigt bundfaldet fra. Pisk æg med muscovadosukker, til det er meget luftigt og lyst, og vend resten af ingredienserne i. Hæld dejen i en smurt sandkageform eller springform, og bag i ca. 30-40 min. ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af, hvilken form der anvendes. Stik i kagen med en kødnål. Når den kommer ren ud, er den færdig.
Glasur: Rør alle ingredienser til en glasur, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis den er for tynd. Hæld den over den afkølede kage.