Skønne østers, der serveres helt enkelt med peberrod og tamari. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Grønkål med hvid miso og rugchips

459

I denne enkle salat møder det ultradanske – og vildt sunde – grønkål en lettere sødlig og gæret smag fra misoen og et solidt knasende element fra de hjemmelavede rugchips. Salaten kan spises for sig selv, til vinterens mange rodfrugte-retter eller som en del af et dansk-japansk tema.

Opskrift til 4-8 pers.

300 g grønkål, rød eller grøn
200 g rødløg, skåret i både
2 spsk hvid miso*
2 spsk olivenolie
1 citron, saften af
Sort peber
Havsalt

Rugchips:
4 skiver maltrugbrød, skåret i tern
Olivenolie, til stegning

Prøv også Spansk salat 1-2-3

Rib grønkålen, skyl den godt, og skær den i fine strimler. Den skal være hakket meget fint, for ellers er grønkål lidt hård at spise rå. Vend grønkålen med fine både af rødløg. Rør en dressing sammen af hvid miso, olivenolie, citronsaft, sort peber og havsalt, og vend det med grønkålen. Smag kålen til.
Rugchips: Rist rugbrødsternene sprøde i olivenolie på en pande. Lad croutonerne køle let af.
Server salaten med de ristede croutoner.

*Hvid miso er lavet af kogte sojabønner, havsalt og en bakteriekultur og har gennemgået en mild og hurtig fermentering. Den kan købes hos den asiatiske købmand.