Grøn thai-karrysuppe

272
Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Varmende og stærk suppe med en asiatisk basissuppe som bund, og dernæst er den smagt til med grøn karrypasta, kylling og kokosmælk. En supergod vintersuppe.

Opskrift på grøn thai-karrysuppe (2-3 pers.)

Asiatisk basissuppe (2-3 pers.)
1 hel kylling, ca. 1,5 kg
3 l vand
3 forårsløg, toppen af
1 skalotteløg, pillet og skåret i både
1 chili
1 tyk skive ingefær, skrællet
2 limeblade
1 stilk citrongræs
2 tsk salt

Grøn thaikarrysuppe:
2 grønne chilier
3 forårsløg
150 g sukkerærter
2-3 tsk grøn thai-karrypasta
1 ds kokosmælk, 400 ml
1 l asiatisk basissuppe (se ovenfor)
2 kaffir-limeblade
Kyllingekød fra 1 kogt kylling
1-2 spsk friskpresset limesaft
1-2 spsk fiskesauce
1-2 tsk sukker
1 bk ærteskud

Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

Asiatisk basissuppe: Rens og skyl kyllingen, og kom den i en stor gryde sammen med vandet. Bring det langsomt i kog, og skum grundigt af undervejs. Tilsæt forårsløg, skalotteløg i både, hel chili, ingefær, limeblade, citrongræs og salt. Lad det hele simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Pil skindet af kyllingen, pil kødet af benene, og pil forsigtigt de to bryststykker af, så de bevares hele. Bryststykkerne kan bruges til retten med sursød chilisauce, og resten af kødet plukkes i mindre stykker og bruges til de to andre supper. Kasser ben og skind. Si suppen, skum fedtet af, smag til med salt, og brug den til klar nudelsuppe eller grøn thai-karrysuppe.
Grøn thaikarrysuppe: Halver chilierne, fjern kernerne, og skær dem i tynde strimler. Snit forårsløgene og sukkerærterne på langs. Svits karrypastaen i et par skefuld kokosmælk i en gryde ved middel varme, til det begynder at dufte. Tilsæt resten af kokosmælken, suppe, limeblade og chili, og lad det simre 5 min. Kom forårsløg, sukkerærter og kyllingekød ved, og kog endnu 2-3 min. Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker. Server straks, drysset med ærteskud.