Grøn salat med hindbær og hasselnød

261
Jørgen Leth holder meget af en enkel salat med en god vinaigrette. Opskrift Maria Faarvang og foto Nicolai Mørk / Kam.

De solmodne hindbær har en stor sødme, som får tilført masser af syrlighed af en vinaigrette lavet på hvidvinseddike. De grønne salatblade binder retten sammen, mens de ristede hasselnødder knaser dejligt mellem tænderne i denne salat, som er en af Jørgen Leths yndlingssalater, så den fik han, da han besøgte MAD&venner.

Opskrift til 4 pers.

1 frisésalathoved
1 skalotteløg, hakket
1 bakke hindbær (ca. 150 g)
1 håndfuld hasselnødder, ristede og grofthakkede
Evt. en håndfuld ærteblomster

Vinaigrette:
3 spsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie
1 spsk honning, gerne akaciehonning
Salt og peber

Tilbehør:
Friskbagt brød
Smør

Riv frisésalaten i mundrette bidder, og læg dem i bunden af et fad eller en skål. Drys skalotteløg, hindbær og hasselnødder ud over. Pynt evt. med ærteblomster.
Vinaigrette: Rør hvidvinseddike, olivenolie, honning, salt og peber sammen. Hæld det over salaten, og server med brød og smør.