Torsk er ligesom de fleste andre fisk fantastisk og lynhurtigt at grille. Opskriften er udviklet af kokken Theis Brydegaard.

Grillet Østersøtorsk med grov bornholmsk sennep, rugbrødsknas og ramsløgblomster

1799

En virkelig fin fiskeret, der ser ekstremt dekorativ ud med de flotte dybpink radiser, hvide ramsløgblomster og senneps-cremefraiche.

Opskrift til 4 pers.

1 side torsk, ca. 1 kg, uden bugstykke og ben
Salt
Olie
1 dl cremefraiche, 38 %
½ citron, saften af
1 spsk grov sennep
Salt og peber
6 skiver rugbrød
1 dl vindruekerneolie
Salt
1 bdt radiser
Ramsløgblomster* til pynt

Torsk: Dag 1: Læg torsken på en bakke, drys torsken med salt, og tildæk bakken med et stykke plastikfilm, så der stadig er luft om fisken. Sæt den i køleskabet natten over.
Dag 2: Bag torsken i ovnen i 10 min ved 100 grader, og lad den køle ned. Så kan du tage den med på picnic og grille den, når den skal bruges.
Grill: Skær torsken i 4 passende stykker, pensl dem olie, og læg dem på en varm grill, indtil de får grillmønster. Det tager maks. 1-2 min. på hver side.
Dressing: Smag cremefraichen til med citronsaft, sennep og salt og peber, og pisk den tyk med en elpisker. Det tager omkring 1 min.
Rugbrødsknas: Blend rugbrødsskiverne groft i en blender, og kom dem på en kold pande. Tilsæt olien, og varm op. Rist brødet sprødt i olien. Sigt herefter olien fra, og hæld brødkrummerne over på fedtsugende papir. Drys med groft salt.
Skyl radiserne, og halver dem på langs. Lad toppene sidde på. De smager godt, og det ser dekorativt ud.
Anretning: Læg et stykke torsk på hver tallerken, dryp med cremefraiche-dressing, drys rugbrødsknas over, læg nogle radiser på, og pynt med ramsløgblomster eller dild.

* Alternativt kan du bruge dild.