Grillede nye danske løg og porrer

883

Løgene er kogt først i godt saltet vand, for ellers ville de nok blive brændt, hvis de skulle tilberedes helt færdig kun på grillen. Derefter er løgene dryppet af og grillet let, til de får lidt mønster og grillsmag.

Opskrift til 4 pers.

10 nye løg med top
1 bdt porrer
2 spsk vindruekerneolie
1 spsk grov sennep
1 bdt kørvel, bladene af*
Peber og salt

Pil, og skyl løg og porrer. Skær porrerne i stykker på 5 cm. Kog det hele i godt saltet vand, til de stadig har lidt bid. Det tager ca. 5 min. Køl ned i isvand, og lad dem dryppe af, og grill dem så på en varm grill, til de har fået mønster. Vend løg og porrer i olie og sennep. Det kan evt. gøres i en pose. Drys med grofthakkede kørvelblade og masser af friskkværnet peber og salt.

*Hvis du har lavet retten med makrel, bruger du bare bladene, der var tilovers derfra.