Græskardip med kokos og koriander

293
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Nicolai Mørk fra Kam.

Denne græskardip er herligt aromatisk og oplagt som en hyggelig forret, hvor alle mødes om den samme skål og dypper brød i den lune græskardip. Dippen er rørt sammen af græskarpure, flødeost og kokosmel og smagt til med frisk koriander, soja og sesamfrø. En lille hilsen fra det asiatiske køkken, der med sine skarpe og friske smage bringer græskarsmagen frem i bussen. Dippen er oplagt til Thanksgiving eller Halloween.

Opskrift på dip til 6 pers.

½ græskar, ca. ½ kg, fx green hubbard, blue ballet eller butternut squash/2 ½ dl græskarpure*
1 ¾ dl flødeost
2-3 spsk kokosmel
½ bdt koriander eller bredbladet persille
1 spsk soja
1 spsk sesamfrø
1 cm ingefær, revet
Salt og peber
Evt. ristet kokosmel, til pynt

Grøntsager, til dip
Brød, ristet

Prøv fx også Grønkålschips med cajun-spice og dip

Halver græskarret, grav kernerne og det fibrøse kød ud med en ske, og læg det med skæresiderne nedad på en bageplade, og bag det i ovnen ved 175 grader, til kødet er helt mørt, det tager ca. 1 ¼ time. Grav det møre kød ud med en ske, og blend eller mos det til en fin pure.
Kom den varme græskarpure og alle de andre ingredienser i en skål, og rør det godt sammen. Smag til med ingefær, salt og peber, og server dippen evt. pyntet med kokoesmel og med grøntsager og ristet brød.

* Nogle gange kan græskar købes pureret i dåser i specialforretninger.