Gazpacho

1077

I en gazpacho kan man med fordel bruge meget modne tomater, som måske er for bløde til en salat, men hvor smagen er optimal.

Opskrift på forret til 4 personer

Suppe:
600 g tomater
1 rød peber
½ agurk
½ fed hvidløg
½ løg
2 skiver brød, udblødt i vand
1 spsk blomme- eller sherryeddike
Salt og eddike, efter smag
Ca. ½ dl god olivenolie

Croutoner:
4 skiver brød, skåret i tern
Lidt salt og olivenolie

Ved servering:
4 tomater, kernerne fjernet, og skåret i små tern
½ agurk, skåret i små tern
½ løg, skåret i små tern
1 rød peber, skåret i små tern

Suppe: Kom tomaterne op i en blender, og blend til en helt glat pure. Fjern kernerne fra den røde peber og agurken, og kom rød peber og agurk i blenderen sammen med hvidløg, løg og udblødt brød. Blend det hele godt igennem. Tilsæt eddike og salt, og hæld nu olivenolie i i en tynd stråle, mens der stadig blendes. Når konsistensen er blød og cremet som en emulsion, er suppen færdig.
Croutoner: Vend brødternene med salt og olivenolie, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min.
Ved servering: Kom de hakkede grøntsager på toppen af suppen, og server med brødcroutoner.