Enkel kage med en dyb og delikat smag af appelsin. Det er mesterbagen Nicolai Skytte, som bl.a. har været chefbager på Meyers Bageri, der står bag opskriften. Foto Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Gâteau à l’orange

618

Fransk sandkage med en liflig smag af appelsin. Gâteau à l’orangen pensles med en appelsinlage, så snart den kommer ud af ovnen. Resultatet er en kage, der smager intenst af appelsin og i sin konsistens minder om en æbleskive med sin lette krumme og sprøde skorpe.

Prøv også Marcipankage med masser af citron

250 g rørsukker
6 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 økologisk appelsin, saft og revet skal af
Smeltet smør, til formen

Appelsinsirup*:
200 g rørsukker
2 appelsiner, saften fra

Pisk det bløde smør sammen med halvdelen af rørsukkeret. Del æggene i blommer og hvider, og tilsæt æggeblommer en efter en til smørblandingen. Sigt, og vend hvedemel og bagepulver i massen, og tilføj revet appelsinskal og -saft. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med resten af rørsukkeret, og vend det forsigtigt i massen. Smør en form med smeltet smør, og vend massen op i formen**. Bag kagen ved 180 grader i ca. 50-55 min. Tjek evt. med en strikkepind, om kagen er færdigbagt (der må ikke hænge dej ved). Forbered appelsinsiruppen, mens kagen bager.
Appelsinsirup: Kom rørsukker og appelsinsaft i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst.
Pensl den færdigbagte og varme kage med den ønskede mængde appelsinsirup. Nyd kagen afkølet.

*Kom evt. lidt Cointreau i siruppen, for det vil gå godt sammen med appelsinsaften.
**Du kan anvende flere forskellige forme til denne kage. Kagen her er bagt i en Kouglof-form.