Herlig flæskestegssandwich, der er oplagt at lave af resterne af gårdsdagens flæskesteg.

Flæskestegssandwich

1851

Flæskestegssandwich er en klassiker af en grund: Kombinationen af den sprøde flæskesvær, den bløde og letsyrlige rødkål og blød mayonnaise er forrygende. Her får den lidt ekstra friskhed fra lidt æble.

Opskrift til 4 pers.

Rødkål:
½ rødkål
1 spsk smør
1 knsp allehånde
1 laurbær
½ stjerneanis
1 dl æbleeddike
2 dl æblejuice
2 spsk sukker
1 tsk salt

Syltet agurk:
1 agurk
1 dl vand
2 dl lagereddike
1 tsk salt
5 spsk sukker
1 håndfuld peberkorn

Kæbesnitte:
1 kæbesnitte
Salt

Ved servering:
1 stort æble, gerne Filippa
2 gode flutes
1 dl mayonnaise

Rødkål: Skær rødkålen i grove strimler, skyl dem godt, og steg dem møre ved svag varme i smørret i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, lad det simre i et par timer – fjern anis efter en halv time – og smag evt. til med sukker salt eller eddike. Hæld på et skoldet glas, og sæt på køl.
Syltet agurk: Skær agurken på langs på en mandolin eller med en god skræller, og kog de øvrige ingredienser op til en lage. Skold et glas, læg agurkeskiverne i, hæld den varme lage over, og stil på køl i et par timer.
Kæbesnitte:
Få slagteren til at ridse sværen godt. Gnid den med salt, og bag den i ovnen ved 180 grader i 3 timer. Giv den grill til sidst for fuld varme, hvis sværen ikke er blevet sprød.
Ved servering:
Rist brødene let på ydersiden, del dem i 2, og smør med mayo. Skær æblet i tern, og fyld sandwichene med de øvrige ingredienser.