Opskrift af Paul Cunningham og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Fjæsing med fennikelsalat og citrusfrugter

207

Hvis citrusfrugterne kommer en tur på grillen, udvikler de en vidunderlig og nærmest karamelagtig sødme, og saften kan bruges over salater, frugt, i drinks eller som her til fisk. Andre fisk som ørred eller dorade kan også sagtens bruges.

Opskrift til 4 pers.

4 fjæsinger*, rensede
2 fennikler, halverede
2 appelsiner, halverede
2 citroner, halverede
2 hele hvidløg, skåret midt over
4 spsk olivenolie
Salt og peber

Lav et par snit i fiskens skind med en kniv. Drys med salt og peber, og læg fisken på grillen.  Læg fennikler, appelsiner, citroner og hvidløg på grillen med de flade snitsider nedad. Lad det hele grille, til det har taget farve, men så fenniklerne stadig har masser af bid. Skær bunden af de grillede fennikler, snit resten fint, og pres saften af citronerne og appelsinerne ud over dem. Klem et par hvidløgsfed ud, og mos dem med fingrene (de skulle gerne være som smør efter en tur på grillen). Hæld olivenolie over, vend hele salaten sammen, og smag til med salt og peber. Server fisken med en stor skefuld fennikelsalat og et par skiver grillet citrusfrugt.

*Andre fisk som fx dorade eller lakseørred kan også bruges.