Herlige sprøde kys med et lifligt fyld af mørk chokolade. Supergode til petit fours og til når klokken slår tolv. Men de kan nu også sagtens spises resten af året. Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Festlige nytårskys med mørkt chokoladefyld

503

Rådhusklokker, champagnepropper og lækre kager hører unægtelig sammen nytårsaften. Her er vores bud på et festligt og sødt punktum for året, der er gået. De hvid-pinke kys er smagt til med hindbær, hvilket bare er skabt til at blive kombineret med den fyldige gang mørke chokolade, som gemmer sig i midten af marengsene, der karamelliserer let i munden. Sødt og intenst, men med en fin syrlighed fra hindbærsmagen.

Prøv også Gylden pavlova med bagte figner

Opskrift på ca. 30 stk. nytårskys med mørkt chokoladefyld

Chokoladefyld:
½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade, min 70 %, finthakket

Marengs:
2 æggehvider
150 g sukker
Hindbæraroma*
Rød konditorfarve

Chokoladefyld: Varm fløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen, og rør chokoladen i. Sæt massen i køleskabet, til den er helt fast.
Marengs: Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk, til marengsen er sej. Kom godt halvdelen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en meget lille top ud på en bageplade med bagepapir, ca. 30 stk. Form dem til en lille rund bund med bagsiden af en teske, og læg en lille kugle chokolade midt på hver. Læg tyllen med marengs på bordet, og tryk posen flad. Smag og farv resten af marengsen til med hindbæraroma og konditorfarve. Åbn sprøjteposen, og fyld marengsen i. Sprøjt massen ud på kagerne, så chokoladen lukkes inde. Gå efter med spidsen af en kniv, så alle huller er dækket. Bag kagerne i ovnen i 45 min. ved 110 grader, til kagerne er sprøde. Afkøl dem på en rist.

*Kan købes i velassorterede helsekostforretninger eller supermarkeder eller fx på urtegaarden.dk.

Prøv også Mini-pavlovas med vodkamarinerede rabarber