Festlig Isbombe med passionsfrugt hvid chokolade og lakrids

177
Denne smukke isdessert består af en syrlig passionsfrugtsorbet, sød hvid chokolade og et strejf af lakrids, og så bliver den jo ikke mindre festlig af en stjernekaster på toppen. Opskrift af Maja Vase og foto af Line Falck.

4 isbomber

Lakridsbund:
1 ½ past æggehvide
75 g sukker
50 g mandelmel
1 tsk lakridspulver

Passionsfrugt-
sorbet:

8 passionsfrugter
100 g sukker
100 g vand
Lidt citronsaft
Chokoladeskal:
100 g hvid
chokolade
1 tsk lakridspulver

Desuden: 
Halvkuglesilikoneforme*

Lakridsbund: Pisk æggehvider og sukker til marengs. Vend mandelmel og lakridspulver i marengsen, og smør dejen ud i et tyndt lag (ca. 1 cm tykkelse) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i 15-20 min. i ovnen ved 175 grader, til den er gylden. Lad den køle helt af.
Passionsfrugtsorbet: Halver passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Kom det i en gryde sammen med sukker, vand og citronsaft, og bring det i kog. Hæld massen igennem en si for at sortere kernerne fra. Sæt massen på køl, til den er helt kold. Kør massen på ismaskine, mens du forbereder chokoladeskallerne**.
Chokoladeskaller: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og bland lakridspulver i. Pensl et tyndt lag hvid chokolade i halvkugle-silikoneformene. Sæt formene i fryseren et øjeblik. Fordel forsigtigt sorbeten i halvkugleformene (efterlad dog 1 cm til bundene). Stik cirkler ud af bunden med en rund kageudstikker, og placer dem oven på isen. Sæt dem tilbage i fryseren, og lad dem fryse i mindst et par timer inden servering.

*De kan købes hos velassorterede isenkræmmere eller fx på kunstogkokkentoj.dk.
**Har du ikke en ismaskine, kan du komme isen i en plasticboks med låg og stille den på frys. Rør meget jævnligt i massen under indfrysning for at undgå krystaller. Kør den evt. på en blender, inden den er helt frosset.

TIP. Er du i tidsmangel, så erstat passionsfrugtsorbeten med en købesorbet. En hindbærsorbet egner sig fx også eminent.