Fastelavnsboller med marcipan- eller cremefyld

4021
Dejlige fastelavnsboller, som kan fyldes med creme eller marcipan eller syltetøj fx. De er nemme at lave og smager forrygende til en kop kaffe eller te.

Rigeligt med smør og masser af dejligt fyld af marcipan eller creme er hemmeligheden bag disse gammeldags fastelavnsboller, som er et hit både blandt børn og voksne.

Opskrift på ca. 20 fastelavnsboller 

50 g gær
30 g sukker
1 ¼ dl mælk
100 g smør, blødt
2 æg
1 spsk kardemomme
500 g mel, hvedemel

Fyld 1:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
50 g chokolade, hakket
1 tsk salt

Fyld 2:
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizena
2 dl mælk
1 vaniljestang, kornene fra

Glasur:
350 g flormelis
½ dl vand
Evt. 3 spsk kakao

Opløs gær i mælken. Tilsæt sukker, og rør langsomt det håndlune smør i. Tilsæt æg, kardemomme og mel, og ælt dejen glat og smidig. Stil den til hævning i 30 min.
Fyld 1: Rør alle ingredienser sammen.
Fyld 2: Pisk alle ingredienser sammen i en gryde. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen igennem i ca. 1 min.
Samling: Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant med en tykkelse på ca. ½ cm. Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 cm i diameter. Læg en klump fyld – enten fyld 1 eller 2 – på hvert stykke dej. Luk enderne ind mod midten, og saml dejen. Læg dem bollerne på en bageplade med enderne nedad. Pensl med lidt mælk, og bag dem ved 225 grader i 8-10 min.
Glasur: Rør alle ingredienser sammen, og kom lidt glasur oven på hver bolle.