Sprøde, let karamelliserede småkager i engelsk tradition. Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Kam.

Engelske ingefærkager

366

Det bliver ikke ordentlig jul hjemme hos madstylisten Vibeke Lehn uden kagedåser fulde af hendes salige mosters, Kirsten Hüttemeiers, ingefærkager. Det er herlige kager, som er rundhåndet krydret med ingefær. De passer perfekt til te, kaffe, gløgg og varme toddyer.

Opskrift til ca. 75 stk.

250 g mel
1-2 spsk ingefær, stødt, efter smag
2 tsk natron
200 g smør
250 g sukker
2 spsk sirup
1 æggeblomme

Prøv også Ingefær-cookies

Bland mel, ingefær og natron i en skål, og hak smørret ud i den krydrede melblanding. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen.
Del dejen i 2-3 portioner, og tril hver af dem til en rulle med en diameter på størrelse med en fem-krone.
Pak dejrullerne ind i køkkenfilm, og læg dem koldt til næste dag, eller til når du ønsker at bage kagerne*.
Skær kagedejen i knap ½ cm tykke skiver, og læg dem på en plade med bagepapir. Lad der være lidt afstand mellem kagerne, da de flyder en smule ud under bagningen. Bag kagerne gyldne og sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-7 min., og lad dem afkøle lidt på pladen, før de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt, inden de lægges i kagedåse.

* Dejrullerne kan ligge mindst 1 uge i køleskabet, og kagerne kan bages, efterhånden som der er behov for dem. Dejen kan også fryses.