Double chocolate muffins

6452
Luftige muffins med masser af knas og stor smag fra chokoladen. Simpelt, men såregodt. Opskrift af Cecilie Sofie Svensson og foto af Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Det er langt nemmere, end man skulle tro, at lave gode, saftige, luftige og lækre muffins. Tricket er at røre ganske lidt i dejen, da man så får den attråværdige fnuglette konsistens, som samtidig er fugtig og god. Prøv denne opskrift, og bliv positivt overrasket.

Opskrift ca. 12 muffins

300 g mel
75 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk fint salt
1 tsk vanilleekstrakt eller kornene fra 1 vanillestang
250 g muscovadosukker eller rørsukker
100 g mørk chokolade, grofthakket
2 ½ dl kærnemælk
1 spsk stærk kaffe
100 g smeltet smør
2 æg, sammenpiskede
50 g chokolade, hakket

Tænd ovnen på 220 grader, og sæt risten på midterste rille i ovnen. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vanillekorn, sukker og chokolade. Bland dernæst alle de våde ingredienser sammen i en anden skål. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld kærnemælk, kaffe, smør og æg heri. Vend forsigtigt dejen sammen – den skal vendes, men ikke røres – og den skal helst være en smule klumpet, så ved du, at du ikke har rørt for meget. Fordel dejen i store muffinsforme, og drys hver enkelt med en smule hakket chokolade. Bag muffins i ovnen i ca. 15-18 min., indtil de føles bløde, men ikke giver for meget efter for et let tryk i toppen. Tag dem ud, og lad dem køle let. De er bedst samme dag.