Sprøde og lynhurtige pappadoms er perfekt som tilbehør til krydrede retter eller til supper. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Dal med mynte

583

Dal er en linsesuppe, der spiller en central rolle i mange asiatiske køkkener og ikke mindst i det indiske. Her bliver linserne tilberedt med stærk chili, spidskommen og gurkemeje. Den smager skønt med en god omgang pappadoms.

Opskrift til 4-8 pers.

200 g moong dal-linser*
¼ tsk gurkemeje
½ spsk havsalt
2 spsk olivenolie
1/8 tsk asafoetida**
½ tsk hel spidskommen
1-2 hele stærke chilier
1-2 skalotteløg, hakkede
Mynteblade

Prøv også Grøntsagstempura med mangochutney

Kog linserne i 800 ml vand, og skum overfladen, når vandet koger. Tilsæt gurkemeje og havsalt, og lad det simre i 45 min. Kom olien op i en stegepande, og varm det op. Tilsæt asafoetida, spidskommen, chili og skalotteløg i den rækkefølge. Når chilien begynder at skifte farve, hældes indholdet af panden over de kogte linser. Rør linserne sammen med mynteblade, smag til, og server gerne med pappadoms.

* Moong dal er afskallede mungbønner, der er ideelle til denne indiske linsesuppe. De kan købes hos etniske købmænd eller fx på www.urtehuset.dk.
** Asafoetida kaldes dyvelsdræk på dansk og er et kraftigt krydderi udvundet af en plante i fennikel-familien. Krydderiet bliver ofte brugt i de indiske og mellemøstlige køkkener. Det lugter kraftigt af hvidløg og gødning, men selve smagen er fantastisk både i det vegetariske køkken  i kødretter og til fisk. Det kan købes hos etniske købmænd eller fx på www.eliksirshop.dk.