Crostini med rillettes af makrel og mascarpone

523
Sprøde brødskiver med en lynhurtig rillette på markel. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Rillettes minder egentlig om tilberedningen af pate, fordi kødet bliver kogt i fedt, til de kan trækkes fra hinanden. Eftersom makrellen er røget og dermed allerede tilberedt, bliver det bare blendet og derefter smagt til med masser af blid mascarpone, citron og friske æbler. Spis det på et stykke ristet brød til forret eller frokost.

Prøv også Crostini med langtidsbagte babytomater og citronricotta

Forret til 4 pers.

2 ds makrel i olie*
250 g mascarpone
50 g smør, smeltet
1 citron, økologisk, revet skal og saft af
1 æble, hakket
½ bdt citrontimian
Salt og peber

Ved servering:
Flutes
Citrontimian

Lad olien dryppe af makrellen, og blend den derefter med en stavblender til en ensartet masse. Tilsæt mascarpone, smør, citronskal, æble og citrontimian, og smag til med salt, peber og citronsaft. Kom massen i et glas med låg i mindst 12 timer inden servering.
Ved servering: Skær skiver af flutes, og rist dem. Smør rilletten på de ristede skiver brød, og drys med lidt citrontimian.

*I makrelsæsonen fra sidst i juni til oktober kan det anbefales at bruge friske makrelfileter, som drysses på alle sider med salt, citronskal og lidt eddike. Lad det stå og trække i ca. 45 min., hvorefter makrellen er klar til brug.