Opskrift & styling: Cecilie Sofie Svensson | Foto: Stine Christiansen / Skovdal Nordic

Crostini med gedeost, jordbær og bagte rabarber

608

Crostini betyder på italiensk ’små skorper’, men det skal man ikke kimse af. Serveret som her med den fede gedeost, de søde jordbær og de bagte, let syrlige rabarber er de en perfekt snack til sommerens sammenkomster, gerne nydt med et glas bobler eller en kølig hvidvin til.

Crostini med gedeost, jordbær og rabarber (1 lille flute, ca. 10 skiver)

Råsyltede rabarber:

  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 knsp salt
  • 3-4 stængler rabarber, alt efter størrelse

Crostini:

  • 1 lille flute
  • Olivenolie
  • 200 g frisk smørbar gedeost
  • Ca. 10 jordbær i tynde skiver

Råsyltede rabarber: Bring vand og sukker i kog med stjerneanis og salt. Skær rabarberne i skiver på 1 cm, og tilsæt dem, når lagen koger. Lad den koge op med rabarberne, sluk for varmen, og lad dem stå og trække i ½ times tid.

Crostini: Skær brødet i skiver, dryp med lidt olivenolie, og rist brødskiverne i en ovn ved 200 grader i 5-6 min., til det er lyst gyldent. Smør de lune skiver med gedeost, og top med de rå-marinerede rabarber og jordbærskiverne. Servér med det samme.