Crispy auberginechips med citrondip

387
Skønne grøntsagschips med en lille yoghurtdip, der egner sig rigtig godt som snack eller appetizer. Opskrift af Maria Faarvang og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

Gyldne og sprøde chips er ualmindeligt svære at stå for. Især de hjemmelavede af slagsen. Det eneste, det kræver for at lave dem selv, er en gryde med hed olie, læssevis af salt og en ordentlig bunke rodfrugter, for det klæder ikke kun kartoflen, men også alle kartoflens venner, som pastinak, rødbede, gulerod, selleri og auberginer, at få en dukkert i frituren. Her får du opskriften på sprøde Auberginechips med citrondip. Auberginer har det med at suge al den fedt til sig, som de kan komme i nærheden af, og det kan godt gøre dem klaskede. Derfor kan disse chips med fordel tilberedes i ovnen, hvilket gør auberginerne mere sprøde.

Opskrift til 4 pers.

1 aubergine
Salt
3 spsk olivenolie
2 dl cremefraiche
1 økologisk citron, saft og revet skal af
1 tsk sukker
Salt og friskkværnet peber

Skær auberginen i tynde både eller stave. Læg dem i en skål, og drys dem med en solid håndfuld salt. Lad dem trække i 20 min. Skyl saltet af auberginerne, og fordel dem på en bageplade. Dryp med olivenolie, og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min., eller til de er gennembagte og faste i det.
Bland cremefraiche med citronskal og saft, sukker og smag til med salt og peber. Drys auberginerne med salt, og server.