Crab Toast

477
Ristet toasbrød med blød krabbe på toppen. Server gerne med en iskold øl. Opskrift af kokken Anton Eff og foto af Kam.

I USA spiser de mere skaldyr end i Danmark, da det er langt billigere, og de finder tit vej til grillen. Krabben er især en fast spiller til BBQ-fester i syden, hvor den kan tilberedes på mange måder – grillet, kogt eller braiseret. Der bliver typisk ikke gjort meget ved krabben, fordi den er så lækker i sig selv, og det er også tilfældet i crab toasten. Øl er en vigtig del af en rigtig grillfest, og på grund af de stramme alkoholforbud, der tidligere har hersket i USA, bryggede man illegalt øl, som derfor blev serveret i tomme syltetøjsglas, og hvad man ellers havde til rådighed. Traditionen har holdt ved, og i dag får man stadig øl serveret på den måde til grillfester i syden.

4 skiver af det beds-te surdejsbrød, du kan finde
200 g plukket
krabbekød
1 spsk mayo
1 lille skalotteløg, finthakket
1 lille stykke frisk ingefær, fintrevet
½ bdt frisk koriander
Salt og peber
1 citron

Skær 4 tykke skiver af brødet, og grill det på begge sider. Rør krabbekødet med mayo, skalotteløg og ingefær. Anret krabbe-salaten på det grillede brød, og kom rigelig frisk koriander på. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Server med en kvart citron og et stort glas øl.