Cointreau soufflé med appelsinparfait

1195
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

En parfait er en rigtig fløde-iscreme, som ikke kræver en ismaskine, så den er let at røre sammen. Denne version har en liflig friskhed af appelsin blandet med den cremede og milde flødesmag, som står ideelt til de fluffy souffléer med mild citrussmag.

Opskrift til 6 pers.

Cointreau soufflé:
40 g smør
90 g sukker
80 g mel
2 ¼ dl mælk, gerne sødmælk
2 æggeblommer, gerne små
1 spsk Cointreau
1 spsk appelsinskal, økologisk, revet
4 æggehvider
40 g sukker
140 g Maizena

Appelsinparfait:
10 æggeblommer, past.
200 g sukker
1 vanillestang, kornene af
1 l fløde
1 appelsin, økologisk, revet skal af

Appelsinparfait: Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn sammen i en skål til en tyk og skummende masse. Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt i æggesnapsen sammen med appelsinskal. Kom massen i en form beklædt med vita wrap på 8 x 20 cm eller i flere små forme, og frys den, til den er fast, ca. 3-4 timer.
Cointreau soufflé: Pisk smør, sukker og mel sammen i en skål. Kom mælken i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld den i smør-blandingen, og pisk det sammen. Pisk derefter æggeblommer, Cointreau og appelsinskal i. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og pisk sukker og Maizena i. Bliv ved med at piske, til massen er meget stiv. Fold hviderne i smørblandingen. Fordel dejen i 6 smurte og sukkerdryssede souffléskåle, til dejen er ca. ¼ fra kanten. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., til souffléen er gylden. Server med det samme med appelsinparfait.

*En soufflé kan let genvarmes, og den vil rejse sig igen under varmen, så fortvivl ikke, hvis den hurtigt falder sammen.