Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Chokoladeroulade med solbærmousse

408

Den let bitre og dybe chokoladesmag passer rigtig godt sammen med de syrlige solbær med bærrenes kant af grønne krydderurter. Resultatet er en sød kage med en frisk og luftig creme – ideel til en kop kaffe, for den krydrede kaffesmag passer eminent til solbær.

Opskrift på 1 roulade

Solbærmousse:
2 dl solbær, blendet til en pure
1 dl sukker
2 blade husblas
1 æggehvide, past.
½ dl sukker
1 spsk citronsaft
1 dl fløde
2 spsk flormelis

Chokoladeroulade:
4 æg, delt i hvider og blommer
70 g sukker
15 g kakaopulver
20 g kartoffelmel
20 g mel
½ tsk bagepulver
50 g mørk chokolade, smeltet
Sukker, til drys
Flormelis, til drys

Prøv også Raw chokoladekage med ribs, hindbær og blåbær

Solbærmousse: Blend solbærrene til en pure, og smag til med sukker. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Varm halvdelen af solbærpureen let op i en gryde (til ca. 50 grader, så det skal ikke koge), knug vandet af husblassen, og lad den smelte forsigtigt i den varme pure. Tilsæt resten af pureen til blandingen, og lad den køle af. Pisk æggehviden stiv i en skål, og pisk sukkeret i til en skinnende masse. Pisk citronsaft i. Pisk fløden til skum i en anden skål med flormelis. Vend æggehvider, flødeskum og solbærpure forsigtigt sammen til en ensartet masse, og lad det køle af i en ½ time i køleskabet.
Chokoladeroulade: Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en tyk og lys masse. Fold kakaopulver, kartoffelmel, mel og bagepulver forsigtigt ind i massen, og vend derefter forsigtigt den smeltede chokolade i. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Smør massen ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir med bagsiden af en ske (massen skal fylde hele bagepladen), og bag den i ovnen ved 180 grader i 10-12 min. Drys dejen med lidt sukker, og læg et stykke bagepapir over. Vend hele molevitten, og træk forsigtigt det gamle bagepapir af. Rul den stadigt varme dej sammen, og fold et viskestykke eller et håndklæde rundt om for at holde på formen. Når kagen er kølet godt af, kan både bagepapir og håndklæde fjernes. Fordel moussen over dejen, og rul den forsigtigt sammen til en roulade. Drys med flormelis, og server.