Chokolademuffins med dobbelt chokolade

8600
Chokolademuffins med dobbelt chokolade
Luftige chokolademuffins med masser af knas og en stor smag fra chokoladen. Simpelt, men såregodt. Opskrift af Cecilie Sofie Svensson og foto af Stine Christiansen / Skovdal Nordic.

Det er langt nemmere at lave svampede og saftige chokolademuffins – endda med dobbelt chokolade, så de også knaser let af chokolade, når man spiser dem – end man lige skulle tro. Tricket er at røre ganske lidt i dejen, for så får man den fnuglette konsistens, som samtidig er fugtig og god. Prøv denne opskrift, og bliv positivt overrasket.

Opskrift ca. 12 chokolademuffins

300 g mel
75 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk fint salt
1 tsk vaniljeekstrakt eller kornene fra 1 vaniljestang
250 g muscovadosukker eller rørsukker
100 g mørk chokolade, grofthakket
2 ½ dl kærnemælk
1 spsk stærk kaffe
100 g smeltet smør
2 æg, sammenpiskede
50 g chokolade, hakket, til drys

Prøv også disse chokolademuffins med kirsebær og vaniljeskum

Tænd ovnen på 220 grader, og sæt risten på midterste rille i ovnen. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vaniljekorn, sukker og chokolade. Bland dernæst alle de våde ingredienser sammen i en anden skål. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld kærnemælk, kaffe, smør og æg-blandingen heri. Vend forsigtigt dejen sammen – den skal vendes, men ikke røres – og den skal helst være en smule klumpet, så ved du, at du ikke har rørt for meget. Fordel dejen i store muffinsforme, og drys hver enkelt med en smule hakket chokolade. Bag muffins i ovnen i ca. 15-18 min., indtil de føles bløde, men ikke giver for meget efter for et let tryk i toppen. Tag dem ud, og lad dem køle let. De er bedst samme dag.

Disse chokolademuffins med “spejlæg” er også lækre

TIP. Er du helt vild med chokolade, kan du smelte lidt chokolade, og dyppe toppen af de færdigbagte muffins i det inden servering. Drys evt. også den smeltede chokolade med lidt knas i form af hakkede mandler, nødder eller kokos.