Opskrift Gitte Heidi Rasmussen | Foto Stine Christiansen

Choko-nøddecookies

Sprøde udenpå og bløde indeni. Tilpas bagetiden alt efter hvor blød midte, du ønsker, og hvor store du foretrækker dine cookies. De varmtbrune cookies er bagt med to slags brun sukker, med kakao og med hakket chokolade og hasselnødder.

1147

Choko-nøddecookies (18-20 kager)

225 g blødt smør
175 g lyst rørsukker
100 g mucovadosukker
1 stort køleskabskoldt æg
275 g hvedemel
50 g usødet kakaopulver
1 tsk natron
½ tsk fint salt
1 tsk vaniljesukker
100 g grofthakkede hasselnødder
200 g grofthakket mørk chokolade

Rør smør, rørsukker og muscovadosukker blødt og luftigt, det tager ca. 4-5 minutter. Tilsæt det kolde æg, og rør blandingen godt sammen. Tilsæt mel, kakaopulver, natron, salt, vaniljesukker, hasselnødder og chokolade, og rør indtil blandingen er akkurat godt blandet sammen. Rører du for længe, kan kagerne blive lidt gummiagtige i konsistensen.

Sæt kagedejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske, der skal ca. 2 spsk. til hver cookie, så du skal bage ad et par omgange. Tryk dem let flade med en gaffel og bag småkagerne ved 200 grader i ca. 15-17 minutter, alt efter om du ønsker en blød eller sprød midte.

Bagetiden kan variere lidt, alt efter hvor store du laver kagerne, men regn med ca. et kvarter. Cookien skal være let lysebrun i bunden, når du vender en om. Lad kagerne køle helt af på en rist, før de puttes i en lufttæt dåse, så kan de fint holde sig sprøde og gode i en uges tid.