Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Cheesecake med lime og hyldeblomst

152

En klassisk cheesecake med knasende Digestive-bund og en mild ostecreme, der får en god kant fra den friske limeskal og den søde hyldeblomstsaft. Perfekt til kaffen eller desserten på en varm sommer dag.

Prøv også Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker

300 g digestive
100 g smør, smeltet
¾ dl sukker

Ostecreme:
4 blade husblas
200 g flødeost naturel
2 past. æggeblommer
1 dl cremefraiche, gerne 38 %
1 dl fløde
1 vanillestang, kornene af
2 lime, økologiske, revet skal af
2 spsk hyldeblomstsaft, ufortyndet
2 past. æggehvider
50 g flormelis

Ved servering:
1-2 lime, økologiske, revet skal af
Evt. 3 digestive, knuste

Bund: Smuldr digestive-kiksene fint, og bland dem med smeltet smør og sukker. Pres massen ned i en springform med en diameter på 22 cm., og stil den på køl.
Ostecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, fløde, vanillekorn, limeskal og hyldeblomstsaft. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en lille skål over vandbad eller helt forsigtigt direkte i en gryde. Afkøl husblassen lidt, og pisk den i ostemassen. Pisk hviderne stive i en anden skål. Pisk forsigtigt sukker i til en marengsmasse, og vend hviderne i ostemassen. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil kagen på køl natten over.
Ved servering: Drys kagen med limeskal, og drys evt. de fintknuste digestives langs kanten.

Prøv også Små flødeboller med hyldeblomstskum og kandiseret citronskal