Ceviche med chili og koriander

617
En lynhurtig ret, der er frisk og dejlig på en dansk vinterdag. Husk at bruge ultrafriske fisk. Opskrift af Erin Chapman og Grace Løvig og foto af Kam.

Godt nok er ceviche indbegrebet af det latin- og sydamerikanske køkken, men retten – hvor limesaften tilbereder den rå fisk – er ideel til vores himmelstrøg, fordi de danske farvande er så fulde af fantastiske fisk. Server den med et godt drys rød chili for at give den noget varme og karakter, og nyd et glas kølig hvidvin eller en øl til.

Opskrift til 2-4 pers.

½ rødløg, finthakket
250 g meget frisk hellefisk, aborre eller en anden god hvid fisk, skåret i tern på 1-1 ½ cm
½ tsk salt + lidt ekstra
4 lime, saften af
½ appelsin, saften af
1 rød chili, finthakket
1 lille bdt koriander, grofthakket

Kom det hakkede rødløg i isvand i ca. 5 min., og hæld derefter vandet fra.
Vend fisketernerne i salt, og lad det stå 1 minut. Hæld lime- og appelsinsaft over, og vend forsigtigt fisken med chili og løg, til den er dækket. Lad det hele marinere i 10 min. Smag til med salt, chili og lime, og fordel fisken i små skåle med koriander. Server med det samme.