Bruschetta med persillepesto og tallegio

1293
Bruschetta er dejligt med ost og pesto og passer som en lille forret eller til et glas vin og en lille hapser. Opskrift af Gitte Heidi Rasmussen og foto af Line Falck.

Den cremede italienske tallegio har en forførende mild smag og en elegant konsistens, der gør den velegnet til at spille hovedrollen på en bruschetta sammen med et godt lag hjemmelavet persillepesto, oliven og sprødristede mandler med et hint af safran.

Opskrift til 6 pers.

Persillepesto:
1 bdt bredbladet persille
1 fed hvidløg
25 g hasselnødder
1 dl parmesan, friskrevet
½ dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber

25 g mandler, grofthakkede
1 spsk smør
1 knsp safran
6 store skiver brød
250 g tallegio*
Oliven

Persillepesto: Pluk persillebladene af stilkene, og skyl dem grundigt. Slyng vandet af, og hak persille og hvidløg fint. Rist hasselnødderne på en tør pande, og gnid skallen af i et viskestykke. Findel hasselnødderne sammen med parmesan og olivenolie i en multihakker eller foodprocessor, så de stadig har lidt struktur. Bland med persille og hvidløg, og smag til med salt og peber.
Rist mandlerne på en pande i smør tilsat knust safran, til de er gyldne. Rist brødene, og smør dem med pesto. Fordel tallegio ovenpå, og drys med mandler samt oliven. Server straks.

* Tallegio er en blød italiensk ost med en frugtagtig smag. Den kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos ostehandleren.