Brunsviger med rigelig remonce

890
Uimodståelig kage, der smager af et stykke mere. Og lige et stykke mere! Foto Nicolai Mørk / Kam.

En ægte dansk eller snarere fynsk klassiker med masser af det rigtig gode snask! Pynt den med slik, eller server den, som den er med en stor kop kaffe til.

Opskrift på brunsviger med rigelig remonce (1 kage)

Dej:
500 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
50 g smør
1 pk gær
2½ dl mælk, fingerlun

Fyld:
200 g blødt smør
400 g farin
3 spsk mørk sirup

Dej: Bland mel, sukker, salt og kardemomme, og smuldr smørret i. Rør gæren i den lune mælk, og bland den i melblandingen. Ælt dejen hurtigt igennem. Dejen skal føles blød og smidig, og må endelig ikke blive for hård. Lad dejen hæve i ca. 35 min.
Fyld: Bland smør, farin og sirup i en gryde, og varm det langsomt op til en ensartet masse.
Læg bagepapir i en bradepande eller et ildfast fad på ca. 25 x 40 cm. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Læg dejen i fadet. Brug knoerne eller enden af en grydeske til at lave fordybninger i dejen. Hæld fyldet på dejen, og stik igen med enden af grydeskeen flere fordybninger i dejen. Når kagen har efterhævet i ca. 10 min., bruges grydeskeen igen til at lave flere fordybninger i kagen. Vær ikke bange for at den falder sammen, den hæver lynhurtigt op igen. Lad den hæve yderligere 20 min. Bag kagen i ovnen i ca. 20 min. ved 175 grader. Den må gerne blive godt mørk på toppen.
Server kagen lun.