Brownies med et hint af kaffe

742
Server disse brownies, som de er eller med en skefuld vaniljeis og lidt friske bær. Begge dele holder! Opskrift af Sarah Bregendahl Støvring fra sarahskager.dk og foto af Kam.

Intet slår en klassisk brownie med den intense, dybe smag af chokolade. I denne opskrift er der både smeltet chokolade i dejen og hele stykker af chokolade, der giver den bløde kage et fint knas. Brownien er smagt til med lidt kaffe, som giver kagen en lidt dybere smag.

Opskrift på 1 brownie eller ca. 20 stykker

285 g chokolade 70 %
115 g smør
6 æg
1 tsk vanillesukker
450 g brun farin
1 ½ tsk instant espresso-pulver
160 g mel
1 spsk bagepulver
1 tsk salt
230 g chokolade, hakket

Prøv fx også Double chocolate muffins

Smelt de 285 g chokolade over et vandbad med smør, og lad blandingen afkøle. Pisk æggene sammen, og pisk vanillesukker, brun farin og espressopulver i blandingen. Tilsæt den afkølede smør-chokoladeblanding, og pisk til en ensartet konsistens. Rør mel, bagepulver og salt i dejen, til der ikke kan ses mere mel, og vend den hakkede chokolade i dejen. Fyld dejen i en smurt form, og bag kagen i ca. 30 min. ved 150 grader. Den må endelig ikke få for meget, så tjek til den ofte, bag hellere kagen lidt for lidt end lidt for meget.

Prøv også Påskekage med chokolade og hasselnødder