Brombær- og blåbærcupcakes med brombærglasur

689
Opskrift af Maria Faarvang og foto af Kam.

Den tykke flødeost-glasur smagt til med brombærpure holder hele vejen på disse cupcakes, som i sig selv er luftige og søde kager med et afbalanceret syrligt strejf af brombær og blåbær. Server dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt boks, for så kan glasuren holde sig frisk i adskillige dage.

Opskrift til 6 store muffins eller 12 mindre cupcakes

220 g mel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
115 g smør, stuetemperatur
1 ½ dl sukker
¾ dl brun farin
½ citron, økologisk, revet skal af
2 æg
1 dl mælk
0,6 dl blåbær, purerede
½ dl brombær, purerede og siet for kerner
1 vanillestang, kornene af

Brombærcreme:
115 g smør, stuetemperatur
115 g flødeost, naturel
½ vanillestang, kornene af
1 dl brombær, purerede og siet for kerner
Ca. 9 dl flormelis

Friske blåbær og brombær, til pynt

Prøv også Småkager med hindbær, olivenolie og timian

Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pisk smør, sukker og farin sammen i en anden skål til en ensartet masse, og pisk citronskal i. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mælk, blåbær- og brombærpure samt vanillekorn sammen i en skål. Hæld skiftevis bærblandingen og melblandigen i massen med æg, smør og sukker, og pisk det godt sammen til en ensartet dej. Fordel dejen i muffinforme, og fyld formene ¾ op. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-24 min.
Brombærcreme: Pisk smør og flødeost grundigt sammen i en skål. Tilsæt vanillekorn, brombærpure og flormelis, og pisk det sammen til en ensartet og glat creme. Fyld cremen på en sprøjtepose med tuille eller en frysepose, hvor der klippes et lille hul i den ene ende.
Ved servering: Fordel cremen på de afkølede kager, og pynt med blåbær og brombær.