James og Adam Price elsker god mad og er blevet kendt som frontkæmpere for smørrets bevarelse. Foto Piet Simonsen / Kam.

Brødrene Price “Vi har stået for det løsslupne i en tid med løftede pegefingre”

1197

James og Adam Price, der er kendt for deres hyggelige madprogrammer på DR, har – ligesom resten af familien – et næsten lidt for kærligt forhold til mad. Og det sætter ind imellem sine spor på kroppene. Så det der med nytårsslankekure kender de alt til. Eller slankekur hele året rundt faktisk.

Prøv fx Prices kartoffelmos

Var nytårsslankekure et kendt fænomen i jeres familie?
– Vi gik på slankekur hver mandag, ha ha. Nej, vores far gad ikke slankekure. Han så ud, som han gjorde, og det havde han det fint med. Mor kæmpede til gengæld en sej kamp mod kiloene. Især fordi hun måske pludselig skulle stå på Det Kongelige Teaters scene i en lille krinoline. Så efter en sommerferie, hvor der måske var røget en seks-syv kilo på sidebenene, tog hun den seje kamp. Det gjorde vi da også, men det var ikke noget, der spillede voldsomt ind på maden derhjemme, fortæller Adam Price.

Prøv fx Brødrene Prices brandade-mayonnaise

Hvad er jeres forhold egentlig til smør og fløde?
Når der skal smør i det, så skal der smør i det. ”Rigeligt smør”-sætningen opstod faktisk i første sæson af Spise med Price, hvor vores producer fandt et sjovt gammelt klip frem og afspillede det igen og igen i programmet, så blev der ligesom skabt et mantra omkring dét. Hvis du læser vores opskrifter og kogebøger, så er der faktisk ikke specielt meget smør i. Men jeg vil indrømme, at vi har stået for det løsslupne i en tid, hvor der har hersket mange løftede pegefingre, siger James Price.

Prøv fx Brdr. Prices Tarte tatin

Hvad er jeres trick, hvis man vil slanke sig og ikke spise ”bleg mad”?
Kort sagt, så er tricket bog at fyre op for krydderier og friske urter. Det behøver ikke være stærke krydderier som chili, men så længe der er noget, som udfordrer smagssansen, så hjælper det på det. Mad må ikke blive intetsigende, fastslår James Price.