Broccolisuppe med gedeost og chorizopølser

136
Enkel og fyldig suppe med godt knas og et krydret kick fra pølserne. Opskrift af Mikkel Ais og foto af Maria Warnke Nørregaard / Kam.

En af de nemmeste retter nogen sinde. Broccolisuppen behøver ikke flere elementer end broccoli og salt og peber. Den smuldrede gedeost på toppen smelter og gør suppen mere cremet, mens den giver suppen en ekstra smagsdimension. De ristede chorizopølser giver retten tyngde, bid og krydrer godt. Server evt. med groft brød. TIP: Giv suppen et skud kyllingefond for ekstra smag, og den kan sagtens serveres kold dagen efter.

 

Forret til 4 pers.

8 gode chorizopølser
2 broccoli
Salt og peber
Olie

½ rulle gedeost
Evt. olivenolie og citronsaft

Varm en gryde med vand til under kogepunktet, ca. 80 grader. Læg pølserne heri i 5 min. Hæld vandet fra, så gryden er halvt fyldt, og kog broccoli i et par min. Den må ikke blive for mør, og den skal beholde sin grønne farve. Blend broccoli med salt og peber og kogevandet, så det har den ønskede konsistens. Rist pølserne gyldne i lidt olie på en varm pande. Server suppen med smuldret gedeost på og pølserne ved siden af. Dryp evt. med lidt god olivenolie og citronsaft på suppen.