Broccolibeef

339
Opskrift af Louisa Lorang og foto af Line Falck.

Brug gerne en rigtig god udskæring af oksekød til denne ret, for kødet spiller en absolut hovedrolle sammen med den let bitre og søde broccolismag. En kraftigt smagende ret med en dejlig sauce, som fortjener at blive suget op med et stykke brød.

Opskrift til 2 pers.

200 g oksekød, gerne mørbrad eller filet
1 broccoli (ca. 400 g)
Olie, til stegning
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 tsk sukker
1 dl østerssauce*
½ dl vand
2 spsk fiskesauce

Ved servering:
1 spsk chili, skåret i lange, tynde stave
1 spsk ingefær, skåret i lange, tynde stave
Kogte ris

Skær kødet i så tynde skiver som muligt. Del broccolien i rustikke buketter, og steg kødet i lidt olie i en varm wok, bare i 1 minut. Tilsæt broccoli, hvidløg, sukker, østerssauce og vand. Lad det koge op, smag til med fiskesauce.
Ved servering: Server retten med det samme toppet med chili og ingefær samt kogte ris til.

* Tyktflydende sauce lavet på østers, som fås i velassorterede supermarkeder.