Blue cheese baconburger

652
Bluecheese fungerer superfint i en burger. Osten er gemt inde i bøffen, så den flyder ud, når du bider, og så er der sprød bacon. Hvad mere kan man bede om? Det er smækkert og syndigt - en rigtig snasket oplevelse, lige som vi vil have det. Så det er bare at finde servietterne frem og nyde den med folk, du godt kan lide. Opskriften er udviklet af Louisa Lorang.

Opskrifter til 4 burgere

Bøf:
150 g god blåskimmelost
150 g flødeost, naturel
Salt og peber
800 g hakket oksekød, 8-10 %
Lidt olie til stegning
Salt og peber

Ved servering:
150 g bacon, i tynde skiver
4 burgerboller
Mayonnaise
2 rødløg i fine skiver
1 icebergsalat, plukket
Ketchup

Bøf: Rør blåskimmelost og flødeost sammen, og smag til med salt og peber. Del kødet i 8 lige store portioner, og form dem til helt flade bøffer. Fordel ostemassen på de 4 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Luk kanterne sammen, så ostemassen bliver inde i midten af kødet. Steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Drys med salt og peber.
Ved servering: Steg baconen sprød. Flæk, og lun bollerne. Smør dem med mayonnaise, og fyld dem med løg, salat, bøf, ketchup og bacon. Server straks.

TIP. Er du ikke til blå ost, kan du rive cheddar og blande med flødeost. Kom cheddarmassen ind i burgerne i stedet for blå ost.

Historien om hamburgeren

– I 1800-tallet var hakket kød i brød meget populært blandt arbejderne i Hamburg, og det var de tyske immigranter, der tog den praktiske frokost med til New York, hvor den hurtigt
blev populær.
– Hamburger-steak kunne findes på en menu fra New Yorks populære Delmonico’s-restaurantkæde, der blev udskrevet tilbage i 1837.
– ”Hamburger Charlie” Nagreen solgte frikadeller mellem to stykker brød på en messe i 1885. Han mente, at de besøgende på den måde ville have lettere ved at gå rundt på messen, mens de spiste, og han siges at have kaldt denne sandwich ”hamburger”. Mange mener, at han var den egentlige opfinder.
– ”Onkel” Fletcher David fra Texas tog hakket kød i en bolle med til verdens-udstillingen i St. Louis i 1904, hvor den blev døbt ”hamburger”.
– I 1920 tilføjede Lionel Sternberger – en kok fra Californien – ost til hamburgeren, og verden så sin første cheeseburger.
– Da bilen blev opfundet, opstod behovet for to go-mad, og her var burgeren praktisk. Så den første fastfood burger-kæde blev grundlagt i Wichita, Kansas, i 1921. Den hed White Castle.
– Ray Kroc åbnede den første McDonald’s i Des Plaines, Illinois, i 1955.
– Det amerikanske magasin Esquire skrev i 1983: ”Columbus opdagede Amerika, Jefferson opfandt det,
Lincoln samlede det, og Ray Kroc Big Mac’ede det.”
– I dag er McDonald’s verdens største burgerkæde. Den betjener 68 millioner mennesker hver dag og findes i 119 lande. Wendy’s og Burger King er nummer to og tre på listen.