Blødkogt æg med rimmet torsk, rejer og karse

1576

Drys et frisk stykke torsk med salt og sukker, lad det stå et par timer, og resultatet er et stykke ultramørt, gennemsigtigt stykke rimmet torsk med en fin balanceret havsmag. Fisken smager fortryllende sammen med små danske rejer, et blødkogt æg til at give fylde og et solidt drys skarp karse.

Opskrift til 4 pers.

200 g torskefilet
Sukker
Salt
4 økologiske æg
200 g rejer*
2 bk karse
Tallerkensmækker, kan udelades

Rim torskefiletten ved at drysse den med en blanding af sukker og salt (ca. 1/3 sukker og 2/3 salt). Lad den herefter trække i ca. 4 timer, så lav den evt. dagen før.
Kog æggene i 5 min. og 45 sek. Kom dem derefter direkte i iskoldt vand, og pil forsigtigt skallen af (blommen er flydende). Anret ægget med tynde skiver rimmet torsk og en skefuld rejer. Drys med karse og evt. tallerkensmækker, og server.

*Til retten er der brugt Rømø-rejer. Tjek hos fiskemanden, om han har dem. Hvis ikke, kan andre typer rejer fint bruges.