Blåbærmuffins med kærnemælk

136

En all time amerikansk favorit. Disse blåbærmuffins er bløde, søde og dejligt nemme at bage. Er du ikke vild med blåbær, kan disse muffins sagtens laves med fx ribs, brombær eller hindbær i stedet.

Opskrift på 12 blåbærmuffins

100 g smør, blødt
140 g sukker
2 æg
2 ½ dl kærnemælk
2 tsk vanillesukker
280 g mel
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 knsp muskatnød, revet
150-180 g frosne blåbær

Prøv også fx disse Double chocolate muffins

Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker.
Pisk æg, kærnemælk og vanille i.
Bland mel, salt, natron, bagepulver og muskat i en anden skål.
Rør de våde ingredienser med de tørre, til melet forsvinder.
Vend hurtigt bærrene i dejen, og fyld dejen op til kanten af 12 muffins-papirforme, der er sat på en bageplade eller allerhelst i en muffinsform af metal.
Bag muffinsene i 20 min. ved 185 grader, og lad dem køle lidt af inden servering.

Prøv også Brombær- og blåbærcupcakes med brombærglasur