Biscotti med et forfriskende touch af citrus og rosmarin. Opskrift af Vibeke Lehn og foto af Kam.

Biscotti med citrus og rosmarin

478

Disse ekstra-sprøde, italienske kager er lidt af en tilsnigelse i julekage-repertoiret, men som andre af julens småkager er de dejligt krydrede af citrusskal, rosmarin og masser af nødder, og de passer i mange sammenhænge, også på jule-kagebordet.

Opskrift på ca. 40  småkager i str. L eller ca. 75 i alm. str.

500 g hvedemel
500 g lyst rørsukker
2 tsk bagepulver
1 spsk tørret rosmarin, kan udelades
4 æg, str. M
200 g mandler, smuttede og ristede
100 g hasselnøddekerner, ristede og afskallede
2 appelsiner, økologiske, reven skal af
2 citroner, økologiske, reven skal af

Pensling:
1 æg, sammenpisket

Prøv også Brunkager i sjove former

Bland mel, rørsukker, bagepulver og rosmarin i en skål. Tilsæt æggene, og bland det hele godt. Ælt mandler og hasselnødder i dejen til sidst. Form dejen til lange stænger, ca. 6 cm brede og ca. 2 cm høje (hvis det skal være biscotti i str. L. Hvis du ønsker biscotti i alm. str., skal stængerne være 5 cm brede og 2 cm høje). Læg stængerne på plader beklædt med bagepapir. Pensl dem med æg, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 min.
Lad stængerne afkøle lidt, inden de skæres i ca. 1 ½ cm tykke skiver på skrå (hvis du laver dem i alm. str., skal de skæres ud i 1 cm tykke skiver), og bag dem derefter endnu en gang i ca. 20 min. ved 150 grader, til de er hårde og sprøde. Lad kagerne afkøle helt, før de lægges i kasser.

Prøv også Ingefær-cookies