Opskrift af Paul Cunningham og foto af Nicolai Mørk / Kam.

Banan i chokoladesovs

174

Det er såre simpelt at grille bananer, for de skal bare ligge på grillen, til de er godt brankede på skrællen, og så er de klar, og de smager skønt i al deres enkelthed. Chokoladesovsen får lige en tur med stavblenderen, hvilket gør den helt luftig og let, og hvis den mest er til de voksne, kan man lige liste en smule god rom i, inden den hældes over den brandvarme banan.

Opskrift til 4 pers.

4 bananer
300 g god, mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 stor spsk smør
Evt. 2 spsk rom
1 l god vanilleis

Læg bananerne på grillen, vend dem i ny og næ, og lav imens chokoladesovsen.
Varm fløden op i en gryde på grillen eller på komfuret, hak chokoladen, og hæld stykkerne i den varme fløde. Blend sovsen med en stavblender, og tilsæt en stor spsk smør og evt. lidt god rom.
Når bananerne er helt sorte udenpå, er de klar. Pak dem ud af skrællen, og server med chokoladesovs og en stor skefuld vanilleis.