Bambusskud

74

Sæson
Importeres hele året.

Smag
Bambusskud er sprøde, knasende og kødfulde med en mild, let nøddeagtig og syrlig smag.

Anvendelse
Bambusskud er ganske udbredt i det asiatiske køkken, hvor de er eftertragtede for deres evne til at bevare sprødhed og bid selv efter kogning. Bambusskud er underjordiske stængelskud af bambus. Mens de vokser sig store, dækkes de løbende med jord, for at skuddene ikke skal blive seje og træagtige og for at forhindre udvikling af cyanid, et giftigt stof, som får skuddene til at smage bittert. Cyanid fjernes fra de friske skud gennem kogning, en proces som dog er foretaget, når skuddene købes på dåse. I Indonesien og Filippinerne serveres bambusskud ofte kombineret med kokos, chili og krydderier, men de kan anvendes i alle asiatisk inspirerede retter, hvor de tilfører sprødhed til retten. De er også dejlige i nuddelsalater med oksekød i tynde strimler og koriander. Da bambusskud ikke har en særlig gennemtrængende smag, har de godt af lidt markant modspil fra chili, hvidløg eller koriander for at blive rigtigt spændende.

Hvor kan de købes
Bambusskud forhandles primært på dåse herhjemme. Prøv hos velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder.