Bakskuld i butterdej med marineret sommergrønt

307

I gamle dage spiste beboerne på Fanø tit bakskuld morgen, middag og aften. Den salte, tørrede og ofte røgede ising var en billig spise med stor smag. Bakskuld kan bestilles ved fiskehandleren, men hvis det er umuligt at opdrive, kan en helt almindelig rødspættefilet bruges i stedet.

Opskrift til 4 pers.

4 bakskuld-fileter*
8 plader butterdej
1 æg, sammenpisket

Marineret sommergrønt:
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning, gerne akaciehonning
4 spsk rapsolie eller en mild olivenolie
Frisk timian
Salt og peber
4 gulerødder, skåret i tynde strimler
3 stængler bladselleri, skåret i tynde strimler
1 bdt radiser, skåret i tynde skiver
½ rødløg, finthakket
1 bdt dild, finthakket

Æggecreme:
4 æg
½ bdt purløg
4 spsk fløde

Tilbehør:
Evt. grøn salat

Marineret sommergrønt: Bland hvidvinseddike, honning, rapsolie, timian, salt og peber sammen, og rør for at opløse honningen. Vend gulerødder, bladselleri, radiser, rødløg og dild rundt i marinaden, og lad det marinere mindst 1 time.
Æggecreme: Pisk æg og fløde sammen i en gryde over svag varme under konstant piskning, til det er legeret (dvs. til det er blevet til en let og luftig masse). Tilsæt purløg, og lad det køle af.
Udrul butterdejen til ca. 2 mm i tykkelse. Skær butterdejen ud i 8 stykker. Fordel bakskulden på de 4 stykker butterdej. Fordel æggecremen over fisken, og læg de 4 sidste butterdejsplader ovenpå. Tryk de to halvdele godt sammen. Smør oversiden med et sammenpisket æg, og bag fiskene i 8-10 min. ved 200 grader.
Anret bakskulden med marineret sommergrønt og evt. en grøn salat.

*Bakskuld er saltet, tørret og røget ising. Det kan bestilles hjem fra fiskehandleren, men ellers kan det erstattes af frisk ising eller rødspættefileter, som bare saltes grundigt.