Opskrift af Hannah Grant | Foto: Stine Christiansen

Bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette

Hannah Grant skiftede for flere år siden restaurantkøkkenerne ud med en food truck og et job som kok for de hårdtarbejdende og udmattede cykelryttere på Bjarne Riis’ cykelhold.

1097

Siden har hun ikke set sig tilbage, men er tværtimod selv blevet iklædt en førertrøje, når det handler om mad til topatleter. Her får du hendes opskrift på bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette.

Bagt torsk med bok choy og krydderurtevinaigrette (4 pers.)

600 g torskefilet uden skind, skåret I 4 stykker
2 mellemstore bok choy (pak choi), skåret i tre både
2 mellemstore porrer, skåret igennem på langs
Krydderurtevinaigrette:
Et bundt bredbladet persille, grofthakket
Et bundt purløg, grofthakket
Et bundt estragon, grofthakket
1 mellemstort skalotteløg, finthakket
4 spsk æblecidereddike
2 spsk dijonsennep
4 spsk olivenolie + ekstra til pensling
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170°. Læg bagepapir på en bageplade. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og dyb bok choi i vandet, indtil det igen når kogepunktet. Tag bok choi op med en hulske, og læg den i isvand og over på køkkenrulle i en dyb tallerken. Drys med lidt fint salt. Gentag processen med porrerne, og kassér kogevandet. Læg fisken på bagepapirer. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i 10-12 min., indtil en stegenår glider igennem uden modstand. Tag fisken ud af ovnen.

Krydderurtevinaigrette: Bland persille, purløg, estragon, skalotteløg, eddike, sennep og olie i en skål. Krydr med salt og peber, og bland indtil dressingen er jævn.

Servering: Læg de blancherede grøntsager på 4 tallerkener. Læg fisken ovenpå, og hæld vinaigrette over. Servér med det samme.