Babyspinat

141
Babyspinat smager både frisk, let og mildt af spinat, og de spæde blade har en mild syrlighed, som egner sig rigtig godt til salat. Babyspinat kan bruges til salat, i sandwich eller fx i en pesto i stedet for basilikum. Som altid med grøntsager er det vigtigt at skylle bladene grundigt. Bladene har ikke godt af at blive skyllet under rindende vand, det er bedst at komme dem i et fad med vand, og så skifte vandet ud et par gange indtil alle rester af jord er væk.

Sæson
April til juli. Resten af året fås de importerede.

Prøv fx Salat med perlebyg, lynstegt babyspinat og pocheret æg

Historie
Spinat har været dyrket i Persien siden flere hundrede år før vores tidsregning. Den spredte sig først til Kina og Indien og siden til Europa. Først omkring Middelalderen nåede den vores breddegrader, men siden har den været en fast bestanddel af kosten. Den har ovenikøbet, og aldeles ufortjent haft status af at være en rigtig upopulær grøntsag, som særlig børn rynkede på næsen af.